utorak, 8. prosinca 2009.

Stop cenzuri - sloboda novinarima!

Skupština HND-a smatra da je opća medijska situacija u Hrvatskoj na najnižim razinama u posljednjih desetak godina. Skupština HND-a zadužuje Izvršni odbor HND-a da na Dan ljudskih prava, 10. prosinca, organizira prosvjedni skup ispred Novinarskog doma u Zagrebu, kojim bi se ukazalo na sadašnje neodrživo medijsko stanje u Hrvatskoj!

Hrvatsko novinarsko društvo na Dan ljudskih prava, u četvrtak, 10. prosinca, u 11,30h na platou ispred Novinarskog doma u Perkovčevoj 2 u Zagrebu organizira prosvjedni skup pod imenom STOP CENZURI - SLOBODA NOVINARIMA. Cilj prosvjeda je upozoriti na loš položaj novinara u medijima. Nakon vrlo kratkih istupa nekoliko govornika, krenut ćemo od Rooseveltova trga Savskom ulicom, pa skrenuti u Crnatkovu te Runjaninovu ulicu gdje se nalazi zgrada Ministarstva kulture. Tamo ćemo za ministra kulture Božu Biškupića predati deklaraciju - skup kratkih zahtjeva, te se vratiti Marulićevim trgom opet do Perkovčeve.
Dođimo svi na naš novinarski prosvjed!

Zdenko Duka, predsjednik HND-a


"Ne dopustimo da zbog nesolidarnosti ne bude nikog tko bi digao glas kad dođe red na nas (da nam se oduzmu Ustavom zajamčena ljudska prava)!"

Dođite i podržite!

Nema komentara:

Objavi komentar