petak, 24. travnja 2009.

Proglas oko Uprave - mi nismo protiv vas!

Mi, studenti iz Nezavisne studentske inicijative Fakulteta političkih znanosti obznanjujemo da blokada našeg fakulteta nipošto nije usmjerena protiv uprave Fakulteta .

Solidarizacijom s kolegama s Filozofskog fakulteta željeli smo postići da se ostvare naši i njihovi zahtjevi, a to je prvenstveno onaj za besplatnim školstvom. Pri tome smo blokirali Fakultet političkih znanosti, jer nam je to bila jedina dostupna javna ustanova. Učinili smo to jer nam ne preostaje ništa drugo – dosadašnji studentski prosvjedi pokazali su da ovlašteni iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa ne uzimaju za ozbiljno naše zahtjeve. Siti toga da svake godine moramo u tisućama izaći na ulice i shvaćajući da to nije pravi način, morali smo učiniti drastičan korak i zauzeti prostorije fakulteta, pritom blokirajući nastavni proces.

Žao nam je što se uprava fakulteta ne slaže s nama i što ne uviđaju nužnost našeg čina. No nadamo se da će, baš kao što se dogodilo na Filozofskom, shvatiti da naš prosvjed nije usmjeren protiv njih i da će nam pružiti potporu.

Nema komentara:

Objavi komentar