nedjelja, 6. prosinca 2009.

Ne ignorirajmo vapaje onih kojima je potrebna pomoć! Pridružite se!

Dragi/drage građani/građanke,
pozivamo Vas na iskazivanje podrške, i moralne i financijske, gospodinu Franji Kardašu koji već šest dana štrajka glađu ispred Ustavnog suda u centru Zagreba te se na taj način bori za svoju bolesnu kćer. Podsjećamo, njegova kćer Monika boluje od čak tri bolesti (dijabetesa, celijakalije i upale štitnjače), njezini roditelji nemaju primanja, zbog bolesti maloj Moniki je potrebna posebna vrsta prehrane za koju njeni roditelji moraju izdvojiti 5000kn mjesečno, a država se nije udostojila ni da Monikinoj mami ili tati dodijeli status roditelja njegovatelja kako bi im barem malo olakšala situaciju.
Od jutra će na porti Fakulteta političkih znanosti biti postavljena škrabica u koju ćete moći ubaciti novčane priloge. U 12h bi se našli ispred ulaza na Fakultet i od tamo se uputili prema Ustavnom sudu u Varšavskoj 3 na Cvjetnom trgu. Tamo bismo sjeli s gospodinom Kardašem, dali mu moralnu potporu kao i sve donacije koje smo uspjeli prikupiti.
Stoga, pozivamo Vas sve da svojim dolaskom i davanjem potpore zajednički pokušamo nešto učiniti, da izvršimo medijski pritisak na odgovorne svojom prisutnošću i davanjem novčanih priloga pomognemo obitelji Kardaš. Gospodin Franjo Kardaš, ponavljamo, štrajka već 6 dana i sigurno neće još tako dugo moći izdržati. Svatko od Vas može sutra izdvojiti barem sat vremena slobodno, kao i nekoliko desetaka kuna kako bi pomogao.
Svatko od Vas se može naći u ovako teškoj situaciji. Kada bi se u njoj našli, i Vi bi ste se odlučivali na ovako radikalne i očajničke poteze baš kao što je to učinio gospodin Franjo Kardaš. I vi biste vapili za pomoći odgovornih institucija i drugih građana. Pokažite solidarnost i ispunite svoju moralnu i građansku dužnost tako što ćete podržati ovu inicijativu!
Zapamtite da nas ponekad na hladnoći može ugrijati samo toplina srca!

Nema komentara:

Objavi komentar