četvrtak, 3. prosinca 2009.

izjava za medije, 4.12.2009.

Izjava za medije, 04.12.2009.


Povodom minulog prosvjeda koji smo održali pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa želimo iznijeti činjenice koje u nekim medijima nisu bile adekvatno prikazane.

Želimo naglasiti kako je prosvjed od strane studenata bio potpuno nenasilan čemu u prilog ide i javna potpora Centra za mirovne studije koji pohvaljuje ponašanje i metode studenata, a osuđuje ponašanje nekih djelatnika MZOŠ-a. Naime, policija je svoj posao odradila korektno, no neki od djelatnika Ministarstva bili su agresivni te su se neprimjereno ponijeli prema studentima. Tijekom prosvjeda su studente polijevali vodom, vrijeđali nazivavši ih stokom i marvom, pljuvali, a neki nisu prezali niti od fizičkog nasrtaja. Također želimo naglasiti kako su studenti bez oklijevanja propustili trudnice i bolesne te su im čak skupljali novac za taxi kako im naša akcija ne bi prouzrokovala nikakve neugodnosti.

Ovom prilikom želimo zahvaliti svim djelatnicima Ministarstva koji su nam za vrijeme akcije izrazili podršku premda su zbog nas par sati zakasnili svojim obiteljima.

Unatoč svemu, ministar Fuchs se prema svojim posljednjim izjavama i dalje pravi da ne razumije studentske zahtjeve te krivim interpretacijama pokušava manipulirati javnošću. Naime, bolonjski sustav onemogućuje vječne studente na koje se ministar poziva diskreditirajući naš zahtjev, a prijedlog Ministarstva na novi način omogućuje daljnju komercijalizaciju visokog obrazovanja te pristup obrazovanju ostaje nejednak.

Nastavljamo s daljnjim akcijama do ostvarenja naših zahtjeva.

Jednakost nije na prodaju!


Skupština FPZG-a

Nema komentara:

Objavi komentar