petak, 18. prosinca 2009.

POLICIJA SNOSI ODGOVORNOST ZA NOVI NAPAD NA PROF. KURSARA

Studenti Fakulteta političkih znanosti najoštrije osuđuju ponovni napad na profesora Fakulteta političkih znanosti dr.sc. Tončija Kursara.



Smatramo da za treći fizički napad na profesora Kursara potpunu odgovornost snose Policijska uprava zagrebačka Ministarstva unutarnjih poslova i nadležna Policijska postaja Trnje. Naime, studenti Fakulteta političkih znanosti su još 18. lipnja 2009. nakon drugog fizičkog napada poslali dopis gore navedenim institucijama te zatražili da informiraju javnost o policijskoj istrazi i osiguraju policijsku zaštitu za profesora Kursara. Obje institucije nisu se udostojale čak ni odgovoriti na dopis pa su studenti 14. srpnja poslali i žalbu zahtijevajući da se odgovori prema Zakonu o upravnom postupku. Nadležne institucije ignorirale su čak i žalbu te i dalje nisu ništa poduzimale na otkrivanju počinitelja napada na profesora Kursara.

Prema našim saznanjima policija je prilikom ispitivanja sugerirala profesoru Kursaru da bude blaži na ispitima što smatramo porazom pravne države i društva znanja. Pitamo se kakva je to država gdje odgovorne institucije traže od profesora da snižavaju svoje kriterije ocjenjivanja kako bi ostali na životu.

Profesor Kursar uživa poštovanje kolega i studenata koji su mu na Skupštini studenata FPZG-a i peticijom iskazali bezrezervnu podršku. Želimo istaknuti i da je profesor Kursar javno podržao borbu studenata za javno financirano visoko obrazovanje. Odbijamo vjerovati da iza ovih brutalnih napada stoji student Fakulteta političkih znanosti, no ukoliko je to istina zahtijevamo osim najoštrijih kaznenih sankcija i izbacivanje odgovornog studenta s Fakulteta. Isto tako, ovim putem želimo demantirati medijske napise da je riječ o zahtjevnom profesoru na ispitima jer statistika i naše iskustvo pokazuje drugačije.

Strahujemo za život našeg profesora. Ukoliko policija uskoro ne uhiti napadača, najavljujemo zajednički prosvjed studenata i profesora Fakulteta političkih znanosti 12. siječnja 2010. godine ispred Ministarstva unutarnjih poslova.

Nema komentara:

Objavi komentar