srijeda, 17. lipnja 2009.

OTVORENO PISMO SKUPŠTINE STUDENATA FPZG-a

Zagreb, 17. lipnja 2009.

SVIM MEDIJIMA

POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA

POLICIJSKA POSTAJA KRUGE



OTVORENO PISMO SKUPŠTINE STUDENATA FPZG-a


Skupština studenata Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na sjednici održanoj 16. lipnja 2009. zaključila je:

«Oštro osuđujemo fizički napad na docenta Fakulteta političkih znanosti dr.sc. Tončija Kursara. Ovakvi su napadi sramotni i vrlo opasni za akademsku zajednicu i društvo u cjelini.

Smatramo kako profesor Kursar savjesno i uzorno obavlja sve svoje profesorske dužnosti te služi na čast Fakultetu i akademskoj zajednici.

Zahtijevamo od Policijske uprave zagrebačke i nadležne Policijske postaje Kruge da nas u roku od 8 dana pismeno obavijeste o svim radnjama koje su poduzete na otkrivanju počinitelja tri napada na profesora Kursara počinjenih u zadnjih godinu dana. Isto tako, zahtijevamo da policija i sve nadležne institucije ozbiljnije pristupe razrješenju ovih kaznenih djela jer držimo da se posljednji, teži, napad mogao i morao spriječiti.

U međuvremenu, tražimo da se profesoru Kursaru i svim ostalim profesorima FPZG-a koji to smatraju potrebnim osigura adekvatna policijska zaštita, barem za vrijeme trajanja ispitnih rokova.

Želimo podsjetiti javnost da je u samo 5 dana peticiju podrške profesoru Kursaru potpisalo više od 600 studenata FPZG-a.»

S poštovanjem,
studenti Fakulteta političkih znanosti

Kontakt:
Koordinacijska grupa Skupštine studenata FPZG-a
Lepušićeva 6, 10000 Zagreb
kontakt osoba: Mario Pallua 091 7855 721

Nema komentara:

Objavi komentar