nedjelja, 5. srpnja 2009.

Izvještaj sa sastanka studenata FPZG-a i FF-a

U petak 03.07.2009. na Fakultetu političkih znanosti održan je, na poziv studenata našeg fakulteta, neformalni sastanak studenata FF-a i FPZG-a.
Na Skupštini studenata FPZG-a, održanoj 19.05. ove godine, izložen je «Budakov prijedlog» kao tada jedini ponuđeni model besplatnog obrazovanja ali i postojanje načelnih smjernica drugačije zamišljenog modela koje su izglasane od strane plenuma FF-a. Nakon završene rasprave Skupština je odlučila ne poduzimati nikakve korake zbog nedostataka provjerenih informacija ali i kako ne bi ugrozila FF koji je tada još uvijek bio u blokadi.
Od tada prosvjedna grupa radila je na seciranju «Budakova prijedloga» te njegove usporedbe sa ponuđenim smjernicama koje je izglasao Plenum FF-a. Prosvjedna grupa je smatrala kako je u svrhu dobivanja što preciznijih podataka za oba gore spomenuta modela najbolje kontaktirati i razgovarati upravo s osobama koje su te prijedloge razrađivali i koji će nam najkompetentnije moći ponuditi odgovore na pitanja koja su se pojavila kao problematična.
Sastanak je bio neformalan jer se nije želio napraviti pritisak na ni jednu od uključenih strana što bi se zasigurno dogodilo ukoliko bi studenti FPZG-a prisustvovali Plenumu filozofskog ili pak kada bi studenti FF-a bili pozvani na našu Skupštinu. Također cilj je bio što konstruktivnija rasprava. Metoda se pokazala plodnom.
Nakon što su objašnjeni modeli pokušalo se istaknuti prednosti ali i mane oba modela te napraviti njihovu usporedbu. Rasprava je tekla u miroljubivom tonu i sastanak je izvršio svoju svrhu. Mi smo dobili detaljnije informacije i obje strane su bile u mogućnosti detaljno iznijeti svoje argumentacijske linije. Kroz razgovor smo došli do nekoliko ključnih spoznaja, ali zaključci koji su doneseni nisu finalni jer smo se dogovorili ponovno sastati. Iz tog razloga smatram da nije potrebno detaljno iznošenje rasprave baš kao ni spomenutih zaključaka jer bi to u najmanju ruku moglo odvesti u krivom smjeru obzirom da postoji mogućnost revidiranja istih. Biti ćete obaviješteni o sljedećem sastanku i tada ćemo se upustiti detaljniju analizu oba modela.

Nema komentara:

Objavi komentar