četvrtak, 30. travnja 2009.

Zanimljivi isječci iz današnjih medija

I na Fakultetu političkih znanosti gotovo 300 studenata se potpisalo na peticiju kojom traže deblokadu nastave, a tiskali su i Deklaraciju u kojoj navode kako bi oni rješili problem školarina. Oni bi osnivali radne skupine, a Studentski zbor bi onda tražio promjene zakona. I na ovom fakultetu formirale su se dvije grupacije studenata - oni koji su za i protiv blokade. Studentima koji ne podržavaju blokadu u organizaciji medijskog nastupa, kako doznajemo, pomogao je Primorčev glasnogovornik Duje Bonacci koji predaje PR na Hrvatskim studijima.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,4,29,,161417.jl


"Podupiremo studente i njihove zahtjeve. Važno je da ustraju u blokadi koja bi trebala dovesti do ispunjenja njihovih zahtjeva. Žao nam je što mnogi od njih neće biti s nama na Trgu, ali blokada i njihova borba sada je važnija", rekao je Dell'olio o podršci studenata.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/prosvjedi-za-praznik-rada--pozari-socijalnog-nezadovoljstva-sirom-zagreba/431689.aspx

ZAGREB, 30. travnja 2009. (Hina) - Sindikati će ove godine 1. svibnja - Međunarodni praznik rada obilježiti prosvjedima u zagrebačkom parku Maksimiru i u Puli na kojima će upozoriti na sve teži položaj radnika, nezaposlenih, umirovljenika, studenata i ostalih slojeva pogođenih krizom.
U Zagrebu će tri sindikalne središnjice, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati i Udruga radničkih sindikata Hrvatske, organizirati prosvjednu povorku koje će u 10 sati krenuti s Trga bana Jelačića u Maksimir, gdje bi trebala stići oko podneva.
Potom će se okupljenima u zagrebačkom parku sa središnje pozornice na velikoj livadi obratiti sindikalni čelnici te predstavnici raznih društvenih slojeva ugroženih rastućom krizom - radnika, umirovljenika, nezaposlenih i studenata, koji će govoriti o svojim problemima - gubitku posla, kašnjenju plaća, sve težem preživljavanju i sl.
Društvo nezaposlenih Hrvatske pozvalo je nezaposlene da se u što većem broju uključe u povorku i dođu u Maksimir, a sindikalci su pozvali da im se pridruže i predstavnici studenata koji su blokirali fakultete tražeći besplatno školovanje.
Hina

Nema komentara:

Objavi komentar