utorak, 15. rujna 2009.

VAŽNE ODLUKE SKUPŠTINE

Na sjednici Skupštine studenata FPZG-a, održanoj 14. rujna, nakon duge rasprave izglasana je podrška studentima kojima prijeti gubitak prava studiranja zbog nepolaganja ispita u 2 godine.

Skupština je glasovala za to da se tim studentima omogući upis kolegija po treći put, ali još samo nadolazeće akademske godine 2009/2010.

U raspravi se kao argument za takvu odluku navodila činjenica da je fakultet zadnje 3 godine redovito kršio ovo Statutom određeno pravilo na koje se sada poziva. Time je stvoren običaj opraštanja studentima koji su zbog toga imali razloga vjerovati da ni ove godine neće biti sankcija, a za odluku kako ipak hoće saznalo se tek u 2. mjesecu što je prekasno i nepošteno prema studentima.


Nadalje, Skupština je odlučila zatražiti odgodu usvajanja Pravilnika o stegovnoj odgovornosti studenata u kojoj je uočeno više spornih stavaka koje prije usvajanja treba izmjeniti.


Gorenavedene odluke Skupštine biti će iznesene na sjednici Vijeća fakulteta.

Ostale odluke i obavijesti mogu se naći u Izvještaju sa Skupštine na blogu - http://slobodnifpzg.blogspot.com/2009/09/izvjestaj-sa-skupstine-14-rujna-2009.html


Koordinacijska grupa

Nema komentara:

Objavi komentar