nedjelja, 29. studenoga 2009.

poziv na prosvjed

Dragi studenti/ce, građani/ke čista srca pozivamo vas da podržite studentsku akciju Fakulteta političkih znanosti u utorak, 1.12. u 15 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (Donje svetice 38).

Pokažite solidarnost s nama, svojim kolegama i sugrađanima i zajedničkim snagama izborimo javno financirano visoko obrazovanje, izborimo jednak pristup obrazovanju, pravednije i bolje društvo!
Zajednički pritisnimo MZOŠ i pokažimo još jednom da NE ODUSTAJEMO!

Okupljanje počinje ispred Fakulteta političkih znanosti u 14:00 a na Kennedyevom trgu u 14:30!


Javno financiranje visokog školstva nije nemoguća misija!
Ono bi koštalo državu 300 do 500 mil. kn, odnosno 0,3-0,4% proračuna!
Usporedbe radi, država je ove godine ''profuchsala'' oko 400 mil. kn na propali projekt sa besplatnim udžbenicima!

Jednakost dostupnosti visokom obrazovanju i kvalitetnije obrazovanje povezano s tim zahtjevom INTERES JE ČITAVOG DRUŠTVA!

Izađite iz svojih fotelja i stanite na kraj komercijalizaciji visokog školstva!

1 komentar:

  1. Ako je moguće javno financirati vjerske udruge tj. crkve u Hrvatskoj, zašto ne bi mogli studente. Država će od studenata imati više koristi i zaista bi bilo gnjusno (da ne upotrijebim kakvu goru riječ) da kažnjava one koji su svojim trudom i radom primjer mnogobrojnim zgubidanima koje su današnji studenti ostavili daleko iza sebe u nekim davnim školskim klupama. Ovi koji nisu nastavili mogu se naći na drugim klupama. Npr. ispred zgrada ili u parkićima, gdje zdušno cuclaju svoje bočice, a zatim reproduciraju svoje "bogatstvo" u kladionicama, a nakon toga se vraćaju kućama prebiti ženu, kao u Metastazama. Ne mogu odoliti a da ne suprotstavim ovu sliku toliko od mnogih omraženim studentima. Osim toga, trebalo bi provjeriti koliko MZOŠ plaća najamninu za svoju zgradu pred koju idete sutra prosvjedovati i kako su izabrali baš tu zgradu...

    OdgovoriIzbriši