utorak, 24. studenoga 2009.

Otvoreno pismo javnosti, 24. studeni 2009.

Dana 24. studenog 2009. godine održana je izvanredna sjednica Skupštine Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Sjednica je održana u najvećoj dvorani fakulteta, a prisustvovalo joj je tristotinjak studenata.

Studenti su apsolutnom većinom izglasali zahtjev kojim traže potpuno javno financiranje visokog obrazovanja za sve koji se nalaze u statusu studenta prema bolonjskim kriterijima.

Kao sredstvo borbe za izglasani zahtjev uvedena je blokada nastavnog procesa na Fakultetu političkih znanosti za vrijeme koje će se raspravljati o načinu realiziranja naših zahtjeva. Blokada će također poslužiti za planiranje daljnih akcija u sklopu pritiska na nadležne institucije.

Studentski zbor FPZG-a podržao je demokratski iskazanu volju većine studenata te će sudjelovati u daljnjim aktivnostima Skupštine. SZ smatra kako je potrebno izbjeći antagonizme unutar studenata FPZG-a koji su se za vrijeme prošle blokade negativno odrazili na studensku akciju.

Naglašavamo kako je obrazovanje opće dobro, te kako su talenti i sposobnosti ravnomjerno raspodijeljeni u društvu, stoga dostupnost obrazovanju ne smije biti ograničeno imovinskim statusom pojedinca. Ovime ustajemo u obranu jednog od temeljnih socijalnih prava proklamiranog Ustavom RH, a na njemu ćemo inzistirati dok se naši zahtjevi koji uživaju potporu javnosti, ne ispune.

Skupština studenata FPZG-a

Nema komentara:

Objavi komentar